Krążki kalmarowe w płatkach kukurydzianych

4.67 (3 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Krążki kalmarowe panierowane w pokruszonych płatkach kukurydzianych są bardzo chrupiące i będą smakować każdemu. Kto jeszcze nie jadł polecam spróbować.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • kalmary(tuby) dowolna ilość
    semolina
    sól morska
    papryka słodka
    papryka ostra
    czosnek granulowany
    cebula granulowana
    pieprz kolorowy

    płatki kukurydziane
    jajka

    olej rzepakowy do smażenia

    do podania sos jogurtowy i cząstki cytryny
Wystaw ocenę:

4.67 (3 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Krążki kalmarowe w płatkach kukurydzianych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kalmary kroimy w krążki. 1. Kalmary kroimy w krążki.
  • krążki 2. Semolinę mieszamy z przyprawami.
    Krążki panierujemy w semolinie, rozmąconym jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażymy na rozgrzanym oleju.

    Usmażone wykładamy na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

    Krążki podajemy z kawałkami cytryny i ulubionym sosem. Ja podałam z jogurtowym z dodatkiem koperku i czerwonego pieprzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kalmary Płatki kukurydziane

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować