Kotlety ziemniaczane z koperkiem i serem

4.5 (171 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki z chrupiacą skorupką i delikatne w środku z rozpływającym się serem - świetnie komponują się z każdym rodzajem sosu i surówką.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 1kg ziemniaków
    - 1 cebula
    - 1 jajko
    - 3 łyżki mąki pszennej
    - 3 łyżki mąki ziemniaczanej
    - pęczek koperku
    - bułka tarta do panierowania
    -sól
    -pieprz
    -ser (np gouda ok 6 plastrów)
    -olej
Wystaw ocenę:

4.5 (171 ocen)

Kotlety ziemniaczane z koperkiem i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie . Studzimy i przeciskamy przez praskę . Cebulę kroimy drobno i podsmażamy - dodajemy wystudzoną do ziemniaków. Kolejno dorzucamy jajko,mąkę posiekany koper i mieszamy. Doprawiamy sola i pieprzem. Jeśli masa bedzie rzadka możemy dosypać odrobinę mąki.


    Formujemy kulkę spłaszczamy ją - i wkładamy zwinięty plaster sera -sklejamy tak żeby ser znajdował się w środku, obtaczamy w bułce tartej i delikatnie spłaszczamy kotleta - smażymy na patelni aż się zarumienią z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować