Kotlety „ze strusia” z surówką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pomidora i żółty ser kroimy
w plastry. Udka myjemy,
osuszamy i usuwamy kości.
Mięso rozbijamy jak na schabowe.
Jajka rozkłócamy,
wsypujemy przyprawy. Udka
obtaczamy najpierw w mące,
następnie w jajku i bułce
tartej. Smażymy na rozgrzanym
oleju na złoty kolor. Na
każdego kotleta wykładamy
po plastrze sera i pomidora Pieczemy ok. 7 minut w piekarniku
rozgrzanym do temperatury
180 °C, aż ser się
roztopi.
2.Warzywa na surówkę myjemy
i osuszamy. Cebulę
obieramy. Kapustę siekamy.
Pomidora, ogórka, rzodkiewki,
cebulę kroimy w kostkę,
wsypujemy do kapusty.
Śmietanę mieszamy z sosem,
wlewamy do warzyw
i ponownie mieszamy.
Komentarze