Kotlety z kaszy bulgar z żółtym serem i pietruszką

5 (1 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Została mi z obiadu kasza bulgar więc postanowiłam ją wykorzystać i tak powstały kotlety które można podać z sosem i surówką lub jako dodatek do mięs. Polecam.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 woreczki ugotowanej kaszy bulgar
    2 jajka
    1 ugotowane jajko na twardo
    2 łyżki startego żółtego sera - u mnie Gołda
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    1 łyżka majonezu
    1 - 2 łyżki bułki tartej
    Sol, pieprz

    Bułka do obtoczenia
    Tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotlety z kaszy bulgar z żółtym serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowaną kaszę przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki w tym jajko pokrojone w kostkę lub rozgniecione widelcem. Masę wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Masę z kaszy można wstawić do lodówki na ok 30 minut aby stężała. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza bulgur

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować