Została mi z obiadu kasza bulgar więc postanowiłam ją wykorzystać i tak powstały kotlety które można podać z sosem i surówką lub jako dodatek do mięs. Polecam.
60 min
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
2 woreczki ugotowanej kaszy bulgar
2 jajka
1 ugotowane jajko na twardo
2 łyżki startego żółtego sera - u mnie Gołda
1 łyżka siekanej natki pietruszki
1 łyżka majonezu
1 - 2 łyżki bułki tartej
Sol, pieprz
Kotlety z kaszy bulgar z żółtym serem i pietruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ugotowaną kaszę przełożyć do miski, dodać pozostałe składniki w tym jajko pokrojone w kostkę lub rozgniecione widelcem. Masę wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku. Masę z kaszy można wstawić do lodówki na ok 30 minut aby stężała. Formować kotlety i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na tłuszczu na złoty kolor.
Komentarze