Kotlety śmietanowo-musztardowe w gryczano-pszennej panierce

5 (190 ocen)

  • 40 min

Delikatne, soczyste mięsko w zdrowej,smacznej panierce.

  • 40 min

Składniki:

  • 4 kotlety z kurczaka(lub indyka)
    4 łyżki mąki gryczanej
    8 łyżek płatków pełnoziarnistych pszennych
    1 jajko
    2 łyżeczki śmietany
    1 łyżeczka miodu
    1 łyżeczka musztardy
    1 ząbek czosnku(przeciśnięty przez praskę)
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety śmietanowo-musztardowe w gryczano-pszennej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso umyj,osusz ręcznikiem papierowym,a następnie lekko rozbij młotkiem do mięsa,oprusz solą i pieprzem.
  • 2. Jajko roztrzep dodaj,śmietanę,miód,musztardę i czosnek ,dokładnie wymieszaj.
    Mięso obtaczaj najpierw w mące gryczanej,następnie w masie jajeczno-śmietanowej, a na końcu płatkach pszennych.
  • 3. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować