Kotlety nadziewane pieczarkami

5 (188 ocen)

  • 25 min

Bardzo dobre kotlety mielone z farszem pieczarkowym.

  • 25 min

Składniki:

  • bułka czerstwa -2 małe szt
    mięso mielone -0,5 kg
    jajko -1 szt
    cebula -2 szt
    pieczarki -350 g
    sól
    pieprz
    tłuszcz do smażenia
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety nadziewane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety nadziewane pieczarkami 1. Pieczarki umyć, osączyć, pokroić w kosteczkę. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelnię wlać tłuszcz, włożyć pieczarki, dodać sól i pieprz, dusić do wyparowania sosu na wolnym ogniu. Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać do pieczarek, razem poddusić jeszcze przez 5 minut. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, namoczone w wodzie i odciśnięte bułki, sól, pieprz i łyżkę usmażonej cebuli. Dobrze wyrobić masę na mielone. W ręku formować kotlety mielone,spłaszczyć ręka, nałożyć porcję farszu, zlepić kotleta dokładnie,lekko spłaszczyć, smażyć z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować