Kotlety mielone z mięsem i wątróbką

4.5 (202 ocen)

:-) Gorąco polecam (-:

Składniki:

  • 50 dag mięsa z łopatki
    40 dag wątroby wieprzowej
    1 cebula
    1 jajko
    10 dag kaszy manny
    1 bułka kajzerka (czerstwa)
    sól
    pieprz

    Dodatkowo:
    bułka tarta do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (202 ocen)

Kotlety mielone z mięsem i wątróbką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso, wątrobę i cebulę zmielić przez maszynkę. Bułkę namoczyć w mleku lub wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa. Wsypać kaszę, doprawić do smaku solą i pieprzem, dobrze wymieszać. Z masy uformować kotlety, panierować w bułce tartej i smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.

Porady

Podawać z ziemniakami z wody lub kaszą z ulubioną surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Kasza manna Mięso Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować