Kotlety mielone z cukinią i jarmużem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety z dodatkiem cukinii są bardziej wilgotne i pyszne w smaku. To świetny sposób na przemycenie odrobiny warzyw w typowo mięsnym daniu.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Mięso mielone wieprzowe - 400g
    Cukinia - 300g
    Jarmuż - 10 liści
    Jajko - 1szt
    Bułka tarta - 4 łyżki + do obtoczenia
    Curry mielone - 1 łyżeczka
    Pieprz, sól
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone

Kotlety mielone z cukinią i jarmużem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jarmuż myjemy, wycinamy twarde włókno w każdego liścia. Kroimy na cienkie paseczki.

    Cukinię obieramy, jeśli trzeba wycinamy środek. Ścinamy na tarce na grube wiórki. Posypujemy szczyptą soli i zostawiamy na kilka minut, aby wyciekła z niej woda. Mocno odciskamy.

    Mieszamy mięso mielone, jarmuż, odciśniętą cukinię, jajko, bułkę tartą i przyprawy. Zagniatamy przez kilka minut. Formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy na oleju, aż kotlety będą mocno przyrumienione. Podajemy z ryżem lub ziemniakami i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Cukinia Jarmuż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować