Kotlety mielone z cebulką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne, soczyste, aromatyczne kotlety mielone, cebulka usmażona na pikantnie jest doskonałym dodatkiem.......SMACZNEGO!!!

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone z indyka 80 dag,
    bułka kajzerka do moczenia 1 sztuka,
    tarta bułka 1/2 szklanki,
    kucharek 1 łyżka,
    sól 1,5 łyżeczki,
    pieprz mielony 1 łyżeczka,
    papryka słodka 2 łyżeczki,
    jajka 1 sztuka "L",
    mąka do obtaczania 1 szklanka,
    smalec 3/4 kostki,
    cebula 4 sztuki większe,
    cukier 1 łyżeczka,
    sól 1,5 łyżeczki,
    papryka ostra 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety mielone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotlety mielone z cebulką 1. Świeże mięso mielone z indyka w misce dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, posiekaną cebulą, tartą bułką, bułką odciśniętą po moczeniu z wody, pieprzem mielonym, kucharkiem, solą, papryką słodką.
  • Kotlety mielone z cebulką 2. Z mięsa formować kotlety mielone, obtoczyć w mące, kłaść na gorący smalec lekko je spłaszczyć, smażyć na rumiano z każdej strony, usmażone odkładać na talerz.
  • Kotlety mielone z cebulką 3. Na tłuszcz po kotletach wsypać pokrojoną w piórka cienkie cebule, posypać cukrem, solą, papryką ostrą i smażyć do miękkości cebuli, na koniec dodać do cebuli kotlety i pod przykryciem dusić z 10 minut na małym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone z indyka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować