Kotlety mielone z cebulką

5 (147 ocen)

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszne kotlety mielone z dodatkiem smażonej cebulki. Kotlety są proste w przygotowaniu i smakowite. Polecam

  • 60 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wołowego (lub wieprzowego)
    1 jajko
    3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia
    3 łyżki wody
    1 spora cebula
    1 płaska łyżeczka soli i pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Kotlety mielone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę obieramy i drobno kroimy, na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy na nim cebulkę na złoty kolor. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso mielone przekładamy do miski, wbijamy jajko, dodajemy wodę, bułkę tartą, przyprawy oraz przestudzona cebulkę. Wyrabiamy masę mięsną i wilgotnymi dłońmi formujemy kotlety mielone. Każdy kotlet panierujemy w bułce tartej. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Na gorący tłuszcz kładziemy kotlety, zmniejszamy ogień i smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować