KOTLETY DRWALA Z PIEKARNIKA

4.78 (9 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety mielone z piekarnika to zdrowsza i smaczna odmiana dla smażonych kotletów. Kotlety z mięsa mielonego napełniłam czerwoną papryką, cukinią i cebulą

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • SKŁADNIKI;

    500 g mięsa mielonego wieprzowego,
    sól i pieprz do smaku,
    1 łyżka przyprawy do mięsa mielonego.
    Farsz;

    1 czerwona papryka,
    1 mała cebula,
    1 mała cukinia,
    2 ząbki czosnku,
    sól i pieprz do smaku,
    około 150 g sera mozzarella,
    opcjonalnie szczypiorek do posypania.
Wystaw ocenę:

4.78 (9 ocen)

Zobacz również:

Kotlety mielone

Kotlety drwala z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mielone mięso wieprzowe wrzucamy do miski, dodajemy przyprawy. Dokładnie mieszamy.

    Cebulę i czosnek obieramy. Z papryki i obranej cukinii pozbywamy się gniazda nasiennego. Warzywa myjemy.

    Paprykę czerwoną, obraną cebulę i cukinię kroimy w kosteczkę. Na patelnię wlewamy łyżkę oleju, rozgrzewamy. Wrzucamy warzywa, dodajemy sól i przeciśniętą przez praskę czosnek. Chwilkę smażymy, około 5 minut na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną.

    Na blaszkę piekarnikową wykładamy papier do pieczenia. Z mięsa formujemy kulki wielkości większej mandarynki, układamy na blaszkę, na środku robimy wgłębienie.

    Na mięso wykładamy warzywny farsz, następnie ser mozzarella. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 35-40 minut w 180 stopniach góra dół.

    KOTLETY DRWALA z papryką, cukinią i serem gotowe do zajadania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować