Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem

4.5 (178 ocen)

Przepis mam od teściowej, kotlety w połączeniu z tymi wszystkimi składnikami oryginalnie i wyjątkowo smakują.

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    - 1 podwójna pierś z kurczaka
    - 30 dag pieczarek
    - 20 dag żółtego sera
    - 2 łyżki majonezu
    - 2 łyżki musztardy
    - 1 jajko
    - bułka tarta
    - sól, pieprz
    - olej.
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE:

    1. Pierś pokroić na 6 kotletów, rozbić tłuczkiem , posypać solą i pieprzem. Jajko roztrzepać. Kotlety panierować w jajku i bułce, następnie usmażyć na rozgrzanym oleju. Odstawić.
    2. Pieczarki umyć, zetrzeć na tarce o dużych oczkach i przesmażyć na łyżce masła, doprawić solą. Odstawić.
    3. Ser zetrzeć n tarce o dużych oczkach.
    4. Majonez wymieszać z musztardą.
    5. Każdy kotlet posmarować sosem majonezowo-musztardowym, wyłożyć pieczarki i na to ser. Zapiekać ok. 2 minuty w mikrofali lub piekarniku do rozpuszczenia sera.

Porady

Kotlety podawać z ziemniakami i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować