Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem

5 (147 ocen)

  • 35 min

Pyszne drobiowe delikatne kotlety z kawałkami piersi kurczaka, pieczarkami i serem. Odpowiednio doprawione posmakuja każdemu:)Sa lekkie , smaczne i sycące.

  • 35 min

Składniki:




  • Składniki

    Podwójna pierś z kurczaka
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki mąki
    2 jajka
    3-4 pieczarki,
    15 deko sera zółtego,
    1\ 2 cebuli
    sól, pieprz, kucharek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (147 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Drobiowe kotlety z pieczarkami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pokroić mięso w kostkę, odtoczyc w przyprawach dodać mąkę, majonez, przyprawy, żółtkai wymieszac..Pieczarki oraz cebulę zetrzec na tarce i równiez dodac do masy.
    Z białek ubic na sztywno pianę i wymieszać z maśa Smażyć na rumiano z obu stron:)Smacznego:)

Porady

Cebule scieram na trce o srednich oczkach a pieczarki ścieram na tarce o d4zych oczkach.\ 4 porcje.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować