A na nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek.
Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące.
2.Cebulę z pieczarkami podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy, dodajemy filety, ser, natkę, koperek, jajka, mąkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
3.Na rozgrzanym oleju, na patelnię wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Komentarze