Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami

5 (155 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

A na nudę w kuchni zrób sobie siekanego kotleta;). Ja zrobiłam go z fileta z kurczaka i połączenia sprawdzającego się w każdej sytuacji - sera i pieczarek.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 2 filety z kurczaka
    500g pieczarek
    2 cebule
    100g twardego sera, u mnie cheddar
    1 pęczek natki pietruszki
    2 jajka L
    3 łyżki mąki
    olej
    sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

5 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ser

Drobiowe kotlety siekane z serem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, pieczarki ścieramy na dużych oczkach tarki. Koperek i natkę pietruszki siekamy. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Filety siekamy. Kroimy najpierw w kostkę, później w mniejszą kostkę, coraz drobniej aż mięso będzie bardzo klejące.
  • 2. Cebulę z pieczarkami podsmażamy na rozgrzanym oleju do odparowania wody. Studzimy, dodajemy filety, ser, natkę, koperek, jajka, mąkę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i przyprawami.
  • 3. Na rozgrzanym oleju, na patelnię wykładamy po czubatej łyżce powstałej masy. Smażymy z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować