Kotlety de volaille

5 (184 ocen)

Klasyczny kotlecik:)

Składniki:

  • pierś z kurczaka
    ser żółty
    masło
    2 jajka
    bułka tarta
    przyprawy: przyprawa uniwersalna, pieprz
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety de volaille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy jak na kotlety (ok. 0,5kg pierś dzieję na 6 części), każdą część rozbijamy tłuczkiem, trzeba uważać, żeby nie przedziurawić mięsa, oprószamy przyprawami, na każdy kawałek układamy kawałek sera żółtego i ok 0,5 łyżeczki masła. Kotlety zwijamy, w talerzu rozmącamy jajka, na drugi wysypujemy bułkę tartą. Każdy przygotowany dewolaj zamaczam w jajkach, potem bułce tartej i smażę na patelni z olejem do rumianego koloru.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować