Kotlety brokułowe z jajkiem i grzybami

4.33 (3 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Kotlety brokułowe z dodatkiem grzybów oraz jajek. Jak przekąska do lunchboxa na zimno, ale także jako obiad podany na ciepło wraz z sałatką.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • duży brokuł,

    5 jajek,

    200 g grzybów świeżych (waga po ugotowaniu),

    2 ząbki czosnku,

    łyżka posiekanego szczypiorku,

    łyżka posiekanej natki pietruszki

    sól, pieprz,

    2 bułki tartej,

    masło do smażenia
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety brokułowe z jajkiem i grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z brokuła odcinamy różyczki, wrzucamy na wrzącą osoloną wodę. Gotujemy przez około 10 minut, aż będą bardzo miękkie. Odcedzamy z wody na sitku i rozdrabniamy (np. za pomocą tartki)

    Trzy jajka gotujemy na twardo, obieramy, kroimy w kostkę.

    Grzyby kroimy w małą kosteczkę.

    Warzywa - brokuł, szczypiorek, natkę, grzyby mieszamy wraz z ugotowanymi jajkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, szczyptą soli, pieprzu oraz dwoma surowymi jajkami i bułką tartą.

    Za pomocą łyżki nakładamy kotleciki na patelnię. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości tłuszczu na rumiany kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Jajka Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować