Kotleciki z tuńczyka

4.46 (190 ocen)

Bardzo smaczna alternatywa dla zwykłych kotletów mielonych,idealne na obiad dla najmłodszych:)

Składniki:

  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
    1 jajko
    bułka tarta
    1 mała lub pół dużej cebuli
    natka pietruszki
    mała czerwona papryka
    musztarda lub majonez albo to i to
    sól,pieprz oraz czewona,sypka paryka do smaku
    olej
Wystaw ocenę:

4.46 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka odsączyć,rozdrobić i połączyć z jajkiem i 1 lyżką bułki tartej.Dodać pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę,posiekaną natkę pietruszki,łyżkę musztardy lub majonezu oraz dobniutko pokrojoną paprykę.Dodać tyle bułki tartej,żeby dało sie uformować małe kotleciki.Na patelni rozgrzać olej,przed samym smażeniem obtoczyć jeszcze kotleciki w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju do czasu aż kotleciki się zrumienią z obydwóch stron.Podawać z ziemniakami,makaronem lub frytkami i sałatką.Smacznego:)

Porady

Nie należy smażyć kotletów w bardzo wysokiej temperaturze by się zbyt szybko nie przypaliły a środek nie był surowy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować