Kotleciki z tuńczyka

4.5 (142 ocen)

Pyszny i prosty obiad do przygotowania.Jestem pewna, że każdemu małemu niejadkowi będzie smakować.

Składniki:


  • 400g tuńczyka w puszce ( ja użyłam tuńczyka duże kawałki w oleju)
    1 cebula
    1 łyżka masła
    sól
    pieprz
    4 łyżki mąki
    180-200 ml mleka
    jajko
    jajko do obtoczenia
    bułka tarta
    1 łyżeczka papryki czerwonej
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Ryba

Kotleciki z tuńczyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kotleciki 1. Na patelni rozgrzej masło. Dodaj posiekaną cebulkę i podsmaż. Wsyp mąkę cały czas mieszając. Ściągnij patelnię z ognia i wolnym strumieniem wlej mleko nie przerywając mieszania aby nie powstały grudki. Ponownie wstawiamy na wolnym ogniu. Dopraw solą, pieprzem i papryką. Zagotuj sos tak aby zgęstniał. Ściągnij ponownie patelnię z ognia i dodaj odsączonego tuńczyka. Dokładnie połącz składniki i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Z masy uformuj kotleciki. Panierujemy w jajku a następnie w bułce tartej. Smaż na patelni z dodatkiem oleju z każdej strony na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Tuńczyk

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować