Kotleciki z brokuła i puree z marchwi

4.5 (190 ocen)

  • 40 min

Ten obiad przygotowałam specjalnie dla mojej siostry, która jest wegetarianką.

  • 40 min

Składniki:

  • KOTLECIKI
    -brokuł
    -2 jajka
    -6 łyżek bułki tartej
    -ser żółty tarty
    - sól, pieprz, gałka muszkatołowa
    PUREE :
    - 5 dużych marchewek
    -1 średni ziemniak
    - 2 łyżki śmietany
    -sól, pieprz (do smaku), szczypta imbiru
Wystaw ocenę:

4.5 (190 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotleciki z brokuła i puree z marchwi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. KOTLECIKI
    1. Brokuł podzielić na różyczki, ugotować, następnie odcedzić, ostudzić i rozgnieść widelcem.
    2. Do brokułowej masy dodać jajka, bułkę tartą, ser oraz przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać.
    3. Formować zgrabne kotleciki i smażyć na oleju z obu stron na złoto. Odsączyć nadmiar tłuszczu na ręczniku papierowym.
  • 2. PUREE:
    1.Marchew i ziemniaki gotujemy do miękkości a następnie blendujemy na gładką masę.
    2.Dodajemy śmietanę, czosnek i przyprawy. Dokładnie mieszamy.

Porady

Aby posiłek był bardziej syty można podawać z grillowanym serem camembert.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować