Kotleciki mielone indycze z grzybami i groszkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

smaczne , miekkie i soczyste, bo duszone w sosie z bulionem z grzybami i groszkiem-polecam

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • około 400 g mięsa indyczego zmielonego
    1 jajko
    1 kajzerka namoczona w wodzie
    3 cebule- 1 do kotlecików- 2 do sosu
    sól
    pieprz
    200 g grzybów leśnych mrożonych
    1 szklanka bulionu
    1 łyżka koncentratu pomidorowego
    50 ml śmietanki 18 proc.
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Kotlety Kotlety mielone Dodatki

Kotleciki mielone indycze z grzybami i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso indycze zmielić, dodać jajko, 1 małą cebulę statrą na tarce, odciśnietą kajzerkę , przyprawić delikatnie solą oraz pieprzem . Z masy uformować małe kotleciki.
    Usmażyć je na rozgrzanym tłuszczu .
    W drugim rondelku zeszklić na oleju 2 pokrojone w kostkę cebule, dodać grzyby, i odsączony groszek, podlać bulionem. Następnie dodać koncentrat, włożyć do sosu kotleciki i dusić całość na małym ogniu przez około 7-10 minut.
    Na koniec podlać śmietanką.
    Całość dusić na wolnym ogniu jeszcze przez 5 minut.
    Podawać z ziemniakami i ulubiona surówka ,
    smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Groszek Grzyby Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Gotowanie Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować