Mielone kotleciki indycze z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.- Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę.
- Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.
- Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
- Natkę pietruszki drobno posiekać.
- Wymieszać mięso z bułką, jajkami, cebulą i resztą przypraw.
- Ser feta pokroić w kostkę.
- Nabierać 1 łyżkę mięsa, rozpłaszczyć, do środka włożyć kostkę sera i uformować mały kotlecik.
- Z tej porcji wyszło mi 20 kotlecików.
- Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
- Wszystkie ułożyć w rondlu, podlać odrobiną wody i chwilę poddusić.
- Podawać z puree ziemniaczanym i zieloną sałatą.
Komentarze