Mielone kotleciki indycze z fetą

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób

Kotleciki z niespodzianką - w środku nadzienie z sera feta. która nadaje im wyrafinowanego smaku.

  • Dla 6 osób

Składniki:

  • - 750 g mięsa mielonego z indyka
    - 2 bułki kajzerki
    - 1 cebula
    - 2 ząbki czosnku
    - 2 jajka
    - sól, pieprz do smaku
    - 1 łyżeczka suszonego oregano
    - pęczek natki pietruszki
    - 200 g sera feta
    - olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Mielone kotleciki indycze z fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mielone z fetą 1. - Bułki namoczyć w ciepłej wodzie, mocno odcisnąć i pokroić w drobną kostkę.
    - Cebulę obrać, pokroić drobno i przesmażyć na 2 łyżkach oleju.
    - Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę.
    - Natkę pietruszki drobno posiekać.
    - Wymieszać mięso z bułką, jajkami, cebulą i resztą przypraw.
    - Ser feta pokroić w kostkę.
    - Nabierać 1 łyżkę mięsa, rozpłaszczyć, do środka włożyć kostkę sera i uformować mały kotlecik.
    - Z tej porcji wyszło mi 20 kotlecików.
    - Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
    - Wszystkie ułożyć w rondlu, podlać odrobiną wody i chwilę poddusić.
    - Podawać z puree ziemniaczanym i zieloną sałatą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować