Kotleciki drobiowo warzywne z piekarnika

4.71 (7 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne kotleciki, które można zrobić na obiad, ale sprawdzą się też jako przekąska.
Miękkie, soczyste i delikatne. Nie są smażone na tłuszczu, tylko pieczone
w piekarniku. Posmakują dorosłym i dzieciom.
Takie kotleciki to dobry sposób na przemycenie warzyw i myślę
tu nie tylko o dzieciach :)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g. piersi z kurczaka
    1/2 papryki czerwonej
    2 łyżki odsączone kukurydzy
    1/2 czerwonej cebuli
    1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki
    1 łyżka posiekanego szczypiorku
    1 jajko
    2 łyżki kaszy manny
    1 łyżka majonezu
    1/2 łyżeczki papryki słodkiej
    sól, pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.71 (7 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Kotleciki drobiowo warzywne z piekarnika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kotleciki drobiowo warzywne z piekarnika 1. Pierś pokroić w drobną kostkę.
    Paprykę i cebulę również pokroić w kostkę. Wszystko przełożyć do miski.
    Dodać kukurydzę, zieleninę, majonez, jajko, kaszę mannę i przyprawy.
  • Kotleciki drobiowo warzywne z piekarnika 2. Wszystko razem wymieszać. Następnie nabierać łyżką i formować kotleciki.
    Dobrze jest moczyć dłonie w wodzie, wtedy łatwiej formować kotleciki,
    bo nie kleją się do rąk.

    Gotowe kotlety układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • Kotleciki drobiowo warzywne z piekarnika 3. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopni, 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować