Kostka kokosowa o aromacie pomarańczy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier, aromat pomarańczowy i miksujemy na najwyższych obrotach miksera przez kilka minut , aż masa stanie się kremowa.
Następnie dodajemy mąkę pszenną i roztopione masło , mieszamy.
Blachę natłuszczamy i wykładamy papierem do pieczenia. Przekładamy ciasto i pieczemy w temp. 170 C przez ok. 20 min, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy.
2. Wszystkie składniki na polewę wkładamy do rondelka i podgrzewamy nad garnuszkiem z gotującą wodą az stanie sie gęsta.
Wiórki przekładamy do miseczki.
3. Ciasto kroimy na niewielkie kwadraciki i kolejno każda kostkę zanurzamy w polewie, następnie obtaczamy w wiórkach kokosowych. Smacznego.
Komentarze