Zawsze coś w lodówce jest więc jak tylko wyobraźnia nam pozwoli możemy dowolnie łączyć owoce, warzywa, sery i wędliny. Dzięki temu mamy pyszny i kolorowy talerz z koreczkami.
Składniki:
ser mimolette
ser gouda
pomidorki koktajlowe
kabanosy s
winogrona jasne
papryka marynowana
ogórek zielony
ser sałatkowy w zalewie
wykałaczki
Koreczki z serem, kabanosami i pomidorkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Owoce i warzywa umyć i osuszyć. Pomidory przekroić na pół. Ogórki pokroić w cienkie plasterki. Sery żółte pokroić w kostkę. Ser sałatkowy odsączyć z zalewy. Paprykę odsączyć z zalewy i pokroić w kawałki wielkości sera. Kabanosy pokroić w kawałki wielkości sera. Tak przygotowane składniki kolejno nabijać na wykałaczki. Koreczki możemy przygotować wcześniej i przechowywać szczelnie zamknięte w pojemniku.
Komentarze