• 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Dzielę się z Wami przepisem na koperty ze smakowitym farszem, które przygotowałam na kolejne urodziny mojej wnuczki. Takie koperty goszczą u nas już od wielu lat, a przepis przywiozłam od mojej cioci z woj. wielkopolskiego gmina Grzegorzew.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlety schabowe 15 szt,
    Farsz;
    por 4 szt ( biała część ),
    sos tatarski 1 słoik ,
    chrzan tarty 1/2 słoiczka,
    żółty ser około 300 g,
    pieprz mielony,
    sól,
Wystaw ocenę:

4.5 (6 ocen)

Zobacz również:

Roladki schabowe

Koperty z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety schabowe po umyciu i osuszeniu rozbić, przyprawić solą i pieprzem.
    Następnie por pokroić w pół plasterki.
    Pokrojony por włożyć do miski, dodać sos tatarski chrzan tarty, oraz starty na tarce o dużych oczkach żółty ser.
    Doprawić do smaku pieprzem i solą.
    Na rozbite kotlety nakładać z jednej strony porcję farszu, składać w koperty.
    Panierować w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony.

    Podawać jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do drugiego dania.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować