Koperty schabowe z warzywami

4.49 (155 ocen)

Smacznie nadziane kotlety schabowe w panierce z chrupiącego sezamu. Polecam :)

Składniki:

  • 5 plastrów schabu
    pół niewielkiego brokułu
    2 marchewki
    2 pietruszki
    5 łyżek startego sera żółtego
    1-2 jajka
    sezam do panierowania
    sól, pieprz
    olej do smażenia








Wystaw ocenę:

4.49 (155 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Koperty schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • farsz na kotlecie 1. Mięso umyć, osuszyć, roztrzepać na kotlety. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki. Brokuł podzielić na niewielkie różyczki. Marchew i pietruszkę umyć, oczyścić i razem z brokułem ugotować na pół twardo. Osączyć z wody, osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki rozłożyć na kotletach.
  • mięsne koperty zepnij wykałaczkami 2. Warzywny farsz posypać startym serem i złożyć w koperty spinając wykałaczkami.
  • mięsne koperty podsmaż 3. Tak przygotowane koperty schabowe panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w sezamie. Smażyć krótko z obu stron na rozgrzanym oleju. Tłuszcz ze smażenia przelać do formy żaroodpornej , przełożyć mięsne koperty i piec jeszcze 30 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!


Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Marchewka Sezam

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować