Koperty schabowe z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć, roztrzepać na kotlety. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem i wstawić do lodówki. Brokuł podzielić na niewielkie różyczki. Marchew i pietruszkę umyć, oczyścić i razem z brokułem ugotować na pół twardo. Osączyć z wody, osuszyć , pokroić na mniejsze kawałki rozłożyć na kotletach.
2.Warzywny farsz posypać startym serem i złożyć w koperty spinając wykałaczkami.
3.Tak przygotowane koperty schabowe panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w sezamie. Smażyć krótko z obu stron na rozgrzanym oleju. Tłuszcz ze smażenia przelać do formy żaroodpornej , przełożyć mięsne koperty i piec jeszcze 30 minut w 180 st. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego!
Komentarze