Konkurs_kreatywnyii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki dokładnie szoruję, wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaję łyżkę soli i gotuję w mundurkach pod przykryciem. Ugotowane ziemniaki wyjmuję, studzę, po czym nacinam nożem tworząc kieszonki.
Szpinak rozmrażam. Czosnek obieram i drobno siekam. W rondlu rozgrzewam oliwę, dodaję czosnek, podsmażam na rumiano. Dodaję rozmrożony szpinak i całość chwilę duszę. Doprawiam do smaku przyprawami. Na koniec do szpinaku dodaję pokrojonego w kawałki łososia (wcześniej pozbawiam go osci) i mieszam jeszcze chwilę dusząc.
Nacięcia w ziemniakach napełniam farszem szpinakowo-łososiowym i układam na papierze na blasze. Ziemniaki spryskuję oliwą w sprayu. Wstawiam do nagrzanego do 180*C pieca i zapiekam ok. 20 minut.
Komentarze