konkurs_kreatywnyII

0 (0 ocen)

potrawa ta powstała na potrzeby organizowanego konkursu, ale od razu przypadła do gustu mojej rodzinie.

Składniki:

  • 4-5 średnich ziemniaków
    1 łyżka soli do gotowania ziemniaków
    200 g mrożonego szpinaku
    pieprz
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka oliwy
    300 g świeżego łososia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Konkurs_kreatywnyii - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki dokładnie szoruję, wkładam do garnka, zalewam wodą, dodaję łyżkę soli i gotuję w mundurkach pod przykryciem. Ugotowane ziemniaki wyjmuję, studzę, po czym nacinam nożem tworząc kieszonki.
    Szpinak rozmrażam. Czosnek obieram i drobno siekam. W rondlu rozgrzewam oliwę, dodaję czosnek, podsmażam na rumiano. Dodaję rozmrożony szpinak i całość chwilę duszę. Doprawiam do smaku przyprawami. Na koniec do szpinaku dodaję pokrojonego w kawałki łososia (wcześniej pozbawiam go osci) i mieszam jeszcze chwilę dusząc.
    Nacięcia w ziemniakach napełniam farszem szpinakowo-łososiowym i układam na papierze na blasze. Ziemniaki spryskuję oliwą w sprayu. Wstawiam do nagrzanego do 180*C pieca i zapiekam ok. 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś Szpinak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.54 (279 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Łosoś ze szpinakiem i serem feta w cieście francuskim

To może cię zainteresować