Kolorowa surówka z czerwonej kapusty i kolorowych marchewek

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszna, chrupiąca surówka idealna do obiadu, domowych hamburgerów, hot dogów, dań z grilla oraz moich ulubionych wrapów.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200-300 g czerwonej kapusty
    marchewka pomarańczowa
    marchewka żółta
    por
    kwaśne jabłko
    natka pietruszki, koperek szczypiorek
    3 łyżki jogurtu nadbużańskiego
    łyżka majonezu
    łyżeczka cukru pudru
    1-2 łyżki soku z cytryny
    sól morska
    pieprz kolorowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Surówki

Kolorowa surówka z czerwonej kapusty i kolorowych marchewek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę cienko szatkujemy. Marchewki i jabłko kroimy w zapałkę, dobrze w tym celu użyć mandoliny z końcówką do krojenia w julienne. Pora kroimy w cienkie plasterki. Surówkę solimy, pieprzymy, skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy cukrem pudrem. Wstępnie mieszamy. Dodajemy posiekaną zieleninę oraz majonez i jogurt. Mieszamy. Surówkę przed podaniem schładzamy w lodówce minimum 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czerwona kapusta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować