Kolorowa sałatka z tuńczykiem

4.5 (196 ocen)

  • 30 min

Smaczna, prosta i kolorowa.

  • 30 min

Składniki:

  • 200g ryżu (najlepiej parabolicznego)
    puszka tuńczyka
    1 papryka
    pół ogórka szklarniowego
    pół puszki kukurydzy
    1 czerwona cebula
    4 jajka
    5 łyżek majonezu
    ew. pieprz ziołowy
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko

Kolorowa sałatka z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować i ostudzić. Jajka ugotować na twardo, obrać skorupki i skroić w kostkę. Ogórek obrać ze skórki, również skroić w kostkę. Cebulę drobno posiekać. Paprykę oczyścić z gniazda nasiennego i pokroić w kostkę.
  • 2. Wszystkie składniki wsypać do miski, dodać kukurydzę, tuńczyka i majonez. Dokładnie wymieszać. Można doprawić do smaku pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować