Kolorowa sałatka z tuńczykiem i warzywami

4.5 (167 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min

Pyszna, szybka, zdrowa i kolorowa- ta sałatka ma same zalety! Świetnie sprawdzi się na piknik, czy imprezę.

  • 30 min

Składniki:

  • -2 puszki kawałków tuńczyka w sosie własnym
    -2 cebulki dymki ze szczypiorkiem
    -1 puszka kukurydzy
    -1 puszka groszku
    -1 papryka żółta
    -100 g pomidorków koktajlowych czerwonych
    -100 g pomidorków koktajlowych żółtych
    -3 łyżki jogurtu naturalnego
    -2,5 łyżeczki majonezu
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Kolorowa sałatka z tuńczykiem i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tuńczyka, kukurydzę oraz groszek dokładnie odsączamy z zalewy. Wrzucamy do miski.
  • 2. Dodajemy pokrojone na połowy pomidorki i posiekaną dymkę. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do pozostałych składników.
  • 3. Jogurt dokładnie mieszamy z majonezem, tak aby nie było grudek. Wlewamy do miski, dokładnie mieszamy sałatkę. Doprawiamy solą i pieprzem według uznania i mieszamy jeszcze raz. Wstawiamy na minimum 20 minut do lodówki, aby smaki się przegryzły. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować