Koktajl miętowo-truskawkowy z twarogiem

4.5 (152 ocen)

Taki koktajl z powodzeniem zastępuje posiłek a by był bardziej treściwy i sycił na dłużej, dodałam do niego twaróg. Wyszedł kremowy, puszysty i naturalne słodki od truskawek.

Składniki:

  • (składniki na 2 porcje)

    10 dużych truskawek (mogą być mrożone)
    10 listków mięty
    4 łyżki twarogu
    300ml mleka
    opcjonalnie: łyżeczka miodu
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Napoje Koktajl

Koktajl miętowo-truskawkowy z twarogiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Truskawki rozmrażamy lub pozostawiamy zamrożone (wtedy koktajl jest bardzo zimny i orzeźwiający).
  • 2. Wszystkie składniki przekładamy do misy blendera i miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji. Przy dłuższym miksowaniu koktajl będzie lżejszy i bardziej puszysty.
  • 3. Koktajl w szklankach dekorujemy listkami mięty.

Porady

Do koktajlu możemy użyć mrożonych truskawek, wtedy koktajl będzie po prostu zimny.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować