Koktajl czereśniowy z natką pietruszki i płatkami owsianymi

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Pyszny i pożywny koktajl na bazie maślanki. Dodatek płatków owsianych sprawia, że taki koktajl dobrze sprawdzi się jako drugie śniadanie. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 łyżki płatków owsianych
    1 duża garść czereśni
    pół pęczka natki pietruszki
    250 ml maślanki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Napoje

Koktajl czereśniowy z natką pietruszki i płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki wsypać do miseczki lub szklanki i zalać wodą. Odstawić na 10 minut. Czereśnie wydrylować i wrzucić na kielicha blendera. Dodać posiekaną natkę pietruszki i namoczone płatki. Wlać schłodzoną maślankę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czereśnie Maślanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować