Pyszny i pożywny koktajl na bazie maślanki. Dodatek płatków owsianych sprawia, że taki koktajl dobrze sprawdzi się jako drugie śniadanie. Najlepiej smakuje mocno schłodzony.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 łyżki płatków owsianych
1 duża garść czereśni
pół pęczka natki pietruszki
250 ml maślanki
Koktajl czereśniowy z natką pietruszki i płatkami owsianymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Płatki wsypać do miseczki lub szklanki i zalać wodą. Odstawić na 10 minut. Czereśnie wydrylować i wrzucić na kielicha blendera. Dodać posiekaną natkę pietruszki i namoczone płatki. Wlać schłodzoną maślankę i miksować do uzyskania jednolitej konsystencji.
Smacznego :)
Komentarze