KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI z musem melon-mięta

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI z musem melon-mięta.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 60g tapioki
    200ml wody (+ do zalania tapioki)
    150ml mleczka kokosowego
    łyżka soku z cytryny
    150g melona
    garść świeżej mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy pudding z tapioki z musem melon-mięta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę wsypać do miseczki i zalać wrzątkiem, odstawić na około godzinę. Po upływie tego czasu odcedzić.
  • 2. Do garnka wlać 200ml wody i zagotować. Dodać mleko kokosowe, sok z cytryny i na samym końcu tapiokę. Gotować na małym ogniu, przez około 30-40 minut, cały czas delikatnie mieszając. Gotową tapiokę przełożyć do pucharku i odstawić do ostygnięcia.
  • 3. W tym czasie przygotować mus: melona zblendować razem z miętą, na gładką masę. Tak przygotowany mus wylać na wierzch tapioki i wstawić do lodówki (najlepiej będzie zrobić to na całą noc). Rano wyjąć, udekorować listkami mięty i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kokos Melon Owoce Tapioka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować