KOKOSOWY PUDDING Z TAPIOKI Z OWOCAMI

0 (0 ocen)

  • 30 min

Perełki z tapioki używa się przeważnie do wyrobu deserów, pudingów oraz jako dodatek do słodkich napojów. Duże perełki stosuje się zazwyczaj do napojów, małe do deserów.Ja dziś przygotowałam dla Was przepyszny, kokosowy deser z tapioki z dodatkiem owoców – mango, oraz porzeczek w karmelu.

  • 30 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    ( 2 porcje )

    * mleko kokosowe – 1 puszka
    * drobna tapioka – 1/3 szkl
    * drobny cukier – ok.5 łyżek
    * laska wanilii – 1 szt
    * sól morska – 1 szczypta
    * mango, porzeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowy pudding z tapioki z owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tapiokę zalewamy mlekiem kokosowym, odstawiamy na 30 minut, a następnie dodajemy 2-3 łyżki cukru, ziarenka wanilii i szczyptę soli.

    Gotujemy na małym ogniu ok.15-20 co jakiś czas mieszając. ( Perełki powinny stać się bezbarwne ).

    Masa na początku będzie rzadka, z czasem sama zaczyna gęstnieć.

    Tak przygotowaną, przestudzoną masę wkładamy do pucharków i i dekorujemy pokrojonymi owocami przesmażonymi z resztą cukru.

    Podajemy mocno schłodzone!

    Smacznego!

Porady

Możemy go zrobić z każdymi, ulubionymi owocami!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Tajska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować