Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Chrupiące ciasteczka w kształcie lodów to wspaniała propozycja dla najmłodszych w jesienne dni:)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - żółtka: 3 sztuki
    - masło (kostka): 0.7 sztuki
    - mąka tortowa: 1.5 szklanki
    - kakao holenderskie: 1 łyżka
    - cukier: 3 łyżki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie

    - białko jaja: 3 sztuki
    - cukier puder: 0.75 szklanki
    - wiórki kokosowe: 0.5 szklanki
    - płatki migdałowe: 5 łyżek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach 1. Połączyć żółtka z cukrem, dodać kakao, a następnie masło i mąkę. Wyrobić na jednolitą masę i odstawić na 30 min do lodówki.
  • 2. Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie wiórki i pokruszone 3 łyżki płatków migdałowych.
  • Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach 3. Rozwałkować zimne ciasto i wyciąć foremką kształty lodów. Ciasteczka przełożyć na blaszkę, dodać masę migdałowo-kokosową i posypać kilkoma płatkami migdałów. Piec w temp. 180 stopni około 25 min.
  • Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach 4. Wyjąć z piekarnika, kiedy beza będzie lekko beżowa i ostudzić.
  • Kokosowo-migdałowe lody w czekoladowych wafelkach 5. Następnie zjeść, zanim zrobią to inni;) Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować