Kokosowa tarta z jeżynami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 50 min

Pyszne kruche ciasto, z kokosowym wnętrzem, nadzianym jeżynami.

  • 1 godz. 50 min

Składniki:

  • CIASTO:
    125 g masła/margaryny
    250 g mąki
    70 g cukru
    odrobina wody

    NADZIENIE:
    500ml śmietany 18 %
    4 jajka
    4 łyżki bardzo mocnego naparu z herbaty Forest Fruitt Teekanne
    1/2 szkl. cukru
    cukier waniliowy
    50 g wiórek kokosowych
    200g jeżyn
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tarty Kruche ciasto Desery

Kokosowa tarta z jeżynami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z mąki, cukru, masła zagnieść ciasto, jeśli nie chce się połączyć dodać troszkę wody.
    Ciasto zawinąć w folię spożywczą, odstawić na 30 minut do lodówki.
  • 2. Składniki nadzienia i utrzeć za pomocą miksera - do połączenia.
  • 3. Ciasto wyjąć z lodówki. Rozwałkować, podsypując mąką, na okrągły placek.
    Wysmarowaną olejem i posypaną bułką tartą blachę do tarty wyłożyć ciastem. Docisnąć brzegi, odciąć nadmiar ciasta.

    Na cieście ułożyć owoce, zalać masą śmietanową.

    Piec w 170 stopniach C 60-70 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jeżyny Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować