KOKOSOWA PANNA COTTA

0 (0 ocen)

  • 40 min

jest to bardzo smaczny letni deser

  • 40 min

Składniki:

  • 500g śmietany 36%, 400 ml mleka kokosowego, 6 łyżeczek cukru, 4 łyżeczki żelatyny, 1/2słoika konfitury malinowej, 2 jajka, 2 łyżki mąki pszennej, 4 łyżki mąki ziemniaczanej, półtorej łyżeczki kakao, 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Kokosowa panna cotta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żelatynę dokładnie rozpuść w 3 łyżkach gorącej wody i odstawić do ostygnięcia. Śmietanę wymieszać z mlekiem kokosowym. Następnie wsypać cukier. Całość podgrzewać, a składniki się połączą. rondelek zdjąć z palnika. Masę przestudzić, po cym porcjami dolewać rozpuszczoną żelatynę, mieszając.
  • 2. Przygotowany krem delikatnie przelać do foremek. Foremki dokładnie przykryć foliom spożywczą i wstawić do lodówki na całą noc. jajka rozbić i oddzielić białka od żółtek. Mąk pszenną i ziemniaczaną przesiać wraz z proszkiem do pieczenia.
  • 3. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec stopniowo dodawać cukier, mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, kakao oraz żółtka, stale miksując, aż powstanie jednolita masa. Przygotowane ciasto rozprowadzić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać łopatką.
  • 4. Ciasto piec przez 15 minut w temp. 180 stopni. biszkopt ostudzić i wyciąć z niego foremki o takiej samej średnicy naczynia w, której chłodzi się deser. Panna cottę wyciągnąć z foremek i ułożyć na biszkoptowych krążkach. przed podaniem udekorować konfiturą malinową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować