Panna cotta truskawkowo - kokosowa

  • wyświetlono: 138 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Deser panna cotta z truskawkami i mlekiem kokosowym

11
  • 5 porcje
  • 60min
  • Średni

Składniki

500 g truskawek (po zblendowaniu i przeciśnięciu przez sito ok. 400 g musu)
szklanka śmietanki 30%
szklanka mleka kokosowego
6-7 łyżek cukru (można mniej lub więcej, zgodnie z preferencjami)
6 łyżeczek z górką żelatyny
czerwony barwnik (opcjonalnie)

Sposób przygotowania przepisu:

Panna cotta truskawkowo - kokosowa

  • 1. Truskawki blendujemy i przecieramy przez sito aby pozbyć się pestek.

    Żelatynę zalewamy małą ilością zimnej wody i odstawiamy do napęcznienia na kilka minut, po czym dolewamy małą ilość gorącej wody i bardzo dokładnie mieszamy.

    Mleko, śmietankę i cukier podgrzewamy ale nie doprowadzamy do wrzenia. Ściągamy garnek z ognia i dwie łyżki gorącej śmietanki dodajemy do żelatyny, dokładnie mieszamy i wlewamy do reszty śmietanki.

    Mus truskawkowy wlewamy do śmietanki, opcjonalnie dodajemy kilka kropel barwnika i mieszamy. Przelewamy do foremek i chłodzimy kilka godzin. Serwujemy.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

mleko kokosoweTruskawkiDeserpanna cottasmietanka

Komentarze

Podobne przepisy

Soczyście miłosna i zniewalająca smakiem.

Dodane przez: ewrylka

Kokosowa panna cotta z malinami

Pyszne połączenie kokosu i malin....

image-20cmlsu

Dodane przez: wiesiołek

Panna cotta truskawkowa

Ten deser włoski na pewno Cię zachwyci...

Panna cotta

Dodane przez: rzelkazag

Kokosowo-brzoskwiniowa panna cotta

Lekki i delikatny deser, który...

truskawkowa Panna Cotta

Dodane przez: Anilaho

Truskawkowa Panna Cotta

Szybki w przygotowaniu deser ,...

panna cotta

Dodane przez: majka190382

TRUSKAWKOWA PANNA COTTA

Deserek jak dla mnie jeden z najlepszych

Panna cotta podana z musem truskawkowym

Dodane przez: judik

Panna Cotta z musem truskawkowym

Moja propozycja tego wspaniałego...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE