Kociołek rozmaitości

4.5 (154 ocen)

  • 15 min

Pysznie, zdrowo, kolorowo! Kuchnia meksykańska ma to do siebie :)

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na 5 litrowy kociołek:
    - 70 dkg szynki wieprzowej
    - 1 cebula
    - 3 ząbki czosnku
    - 5 liści laurowych
    - 10 ziaren liścia angielskiego
    - mała papryczka chili lub suszoną papryczkę peperoncino
    - puszka kukurydzy
    - puszka groszku
    - puszka fasoli czerwonej
    - słoik 1 litrowy ogórków konserwowych
    - słoik 1 litrowy papryki konserwowej
    - 3 czubate łyżki koncentratu pomidorowego
    - ok. 2 l wody do uzupełnienia garnka i wyregulowania ostrości potrawy
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kociołek rozmaitości - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku upiec 70 dkg szynki wieprzowej dodając pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy liście laurowe i ziarna angielskie, całość posolić. W czasie pieczenia dodać małą papryczkę chili bez pestek lub suszoną peperoncino. Gdy mięso będzie upieczone dodać puszkę kukurydzy, groszku i fasoli. Później dodajemy pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i paprykę konserwową pokrojoną również w kostkę. Dolać wody i zaprawić wodą z mąką, do smaku przyprawić solą, ew. vegetą, pieprzem, papryką słodką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować