Klopsiki z warzywami.

0 (0 ocen)

Pyszny i bardzo szybki obiad.

Składniki:

  • 0,7 kg mielonej łopatki
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    1/2 czerstwej bułki
    sól
    pieprz
    papryka słodka i ostra
    mleko do namoczenia bułki
    olej do smażenia

    mieszanka warzyw na patelnię (u mnie mieszanka włoska)
    1/2 szklanki białego wytrawnego wina
    1 łyża sosu sojowego
    150 ml śmietany 30%
    sól
    pieprz cayenne
    1 ząbek czosnku
    2 łyżeczki masła
    szczypiorek do posypania potrawy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pulpety

Klopsiki z warzywami. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Smażenie pulpecików 1. Bułkę namoczyć w mleku, dobrze odcisnąć. Czosnek oraz cebulę obrać. Do mielonej łopatki dodać bułkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w kostkę cebulę oraz przyprawy. Wszystko dobrze wyrobić na jednolitą masę. Mokrymi dłońmi formować małe pulpeciki smażyć na rozgrzanym tłuszczu, na złoty kolor.
  • Przygotowanie warzyw 2. W rondlu rozpuścić masło wsypać warzywa, chwilę podsmażyć, wlać wino, odparować, wlać sos sojowy.
  • przygotowanie potrawy 3. Do warzyw dodać pulpeciki, wlać śmietanę,dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić do smaku. Gotować chwilę aż sos się zredukuje.
  • Gotowa potrawa. Smacznego! 4. Potrawę posypać posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować