Klopsiki z serem i ogórkiem konserwowym

4.5 (150 ocen)

  • 40 min

Miła odmiana dla klasycznych kotletów mielonych

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag. mięsa mielonego
    15 dag. sera
    2 ogórki konserwowe
    1 jajko
    1/3 szkl. mleka
    1 łyżka bułki tartej
    2 łyżeczki przyprawy do mięsa mielonego
    1/2 łyżeczki wegety
    bułka tarta do obtoczenia
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Klopsiki z serem i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łyżkę bułki tartej zalać mlekiem i odstawić na chwilę aż nasiąknie. Do mięsa dodać pokrojone w drobną kostkę ogórki i ser, jajko, przyprawy oraz bułkę tartą z mlekiem. Wszystko dokładnie wymieszać. Uformować klopsiki, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Tarta bułka namoczona w mleku sprawia, że są pulchniejsze. Można oczywście namoczyć świeżą bułkę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować