Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym

4.47 (200 ocen)

Jeśli macie dość panierowanych kotletów to zapraszam do wypróbowania pieczonych roladek. Mm nadzieje, ze i wam posmakują :-)

Składniki:

  • Schab wieprzowy 1 plaster
    ogórek konserwowy pol szt
    ser żółty 1 plaster
    sól
    papryka słodka mielona
    czarny pieprz mielony Prymat
    zioła prowansalskie
    musztarda delikatesowa pol lyzeczki
    czosnek 1 zabek
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.47 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zapiekane roladki wieprzowe z serem żółtym i ogórkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab rozbijamy tłuczkiem, na cienki płat. Następnie obsypujemy z obu stron przyprawami i smarujemy musztarda. Nakładamy ser żółty i ogórka konserwowego, zwijamy roladkę. Czosnek wyciskamy przez praskę i nacieramy nim roladkę. Aby nasza roladka się nie rozpadła możemy ja związać nitka lub spiąć wykałaczkami. Rozgrzewamy olej na patelni i obsmażamy roladkę. Następnie mięso przekładamy do piekarnika, polewamy tłuszczem pozostałym ze smażenia i pieczemy przez 40 min w 180 stopniach. Po upieczeniu kroimy roladkę na ukos i podajemy z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować