Klops, u nas w domu jest stałym elementem Świąt Bożego Narodzenia, czy też Wielkiej Nocy. Robimy go tylko wtedy. Czekamy na niego z niecierpliwością.

Składniki:

  • karczek bez kości 1 kg
    jajko - 1 sztuka
    cebula - 2 sztuki
    sól - 1 łyżka
    pieprz - 1 łyżka
Wystaw ocenę:

5 (167 ocen)

Zobacz również:

Klops Przystawki

Klops - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karczek myjemy suszymy, kroimy w mniejsze kawałki.
    Cebule obieramy, kroimy na mniejsze części.
    Mielimy mięso w maszynce razem cebulą.
    Dodajemy jajko, sól, pieprz - wszytko mieszamy, aby połączyły się składniki.
    Mięso możemy układać na blaszce w postaci dwóch dużych cygar - my tak robimy, lub włożyć do wysmarowanej tłuszczem formy tzw keksówki.
    W obu przypadkach pieczemy w nagrzanym do 180*C piekarniku i pieczemy 1h do 1,5h
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować