Kiszone pomidory w zalewie bazyliowej z koprem i ziarnami pieprzu

3 (10 ocen)

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Kiszone pomidorki w nietypowej zalewie, to smak lata zamknięty w słoiku.
Wyglądają pięknie w spiżarni, zachwycają podczas przyjęć jako przystawka lub dodatek do mięs, hamburgerów czy sosów

  • 10 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 2 szklanki twardych, jędrnych ( nieprzejrzałych) pomidorków

    garść listków bazylii
    2 szklanki wody
    1 łyżeczka ( do herbaty) soli

    kilka listków bazylii
    kilka łodyżek z kwiatostanem kopru
    kilka ziaren czarnego pieprzu na słoik
Wystaw ocenę:

3 (10 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Pikle

Kiszone pomidory w zalewie bazyliowej z koprem i ziarnami pieprzu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Kiszone pomidory w  zalewie bazyliowej z koprem i ziarnami pieprzu 1. Wodę, listki i sól miksuję blenderem
  • Kiszone pomidory w  zalewie bazyliowej z koprem i ziarnami pieprzu 2. Do czystego słoika przekładam ziarna pieprzu, umyte pomidorki, listki bazylii, koper
  • Kiszone pomidory w  zalewie bazyliowej z koprem i ziarnami pieprzu 3. Całość zalewam do pokrycia. Zakręcam i odstawiam na około 3 dni do ukiszenia, później przechowuję w chłodnej i ciemnej piwnicy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pomidor Koper Bazylia Sól Pieprz

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować