Kiszona kapusta ze skwarkami II.

4.5 (160 ocen)

Pyszna przystawka do obiadu. Ja uwielbiam ją z kluskami ziemniaczanymi lub schabowymi.

Składniki:

  • 1 kg kiszonej kapusty
    40-50 dag boczku świeżego
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kiszona kapusta ze skwarkami ii. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • kap. ze skwar. 1. Kapustę ugotować. Boczek pokroić w drobne paseczki, wytopić z nich tłuszcz i przyprawić solą i pieprzem. Na patelnię ze skwarkami dać ugotowaną kapustę i wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić jeszcze odrobiną pieprzu i podsmażyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować