Kisiel wiśniowy

5 (168 ocen)

Domowy kisiel z wiśni jest najlepszy! Lekko kwaśny, lekko słodki, proponuję podać z biszkoptem lub herbatnikami :)

Składniki:


  • 0,5 kg wiśni
    2 łyżki cukru
    16g cukru waniliowego
    2 szklanki wody
    3 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Desery Kisiele

Kisiel wiśniowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Wiśnie przebrać, umyć i wydrylować. Wrzucić do garnka i dodać cukier i cukier waniliowy. Wlać 1 szklankę wody i zagotować. Następnie w drugiej szklance wody rozpuścić mąkę ziemniaczaną, wlać do gotujących się wiśni i zamieszać. Zagotować i zdjąć z ognia. Kisiel nałożyć do miseczek lub pucharków i podawać na ciepło lub zimno, z biszkoptem lub herbatnikiem
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kisiel Wiśnie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować