Kiełbaski koktajlowe po cygańsku

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Takie kiełbaski z pikantnymi warzywami doskonale sprawdzają się na ciepłą kolację.

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g kiełbasek koktajlowych
    2 łyżki oleju rzepakowego
    cebula
    po pół papryki żółtej, czerwonej, zielonej
    mała papryczka pepperoni
    3 pomidory malinowe
    6 pieczarek
    duży ogórek kiszony
    łyżka cukru
    łyżka mielonej wędzonej papryki
    pieprz młotkowany z kolendrą
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kiełbaski koktajlowe po cygańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbaski delikatnie ponacinać. Usmażyć na oleju rzepakowym. Kiełbaski przełożyć na talerz i na tej samej patelni zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Do cebuli dodać pokrojone w kostkę papryki oraz pomidory bez skórki też pokrojone w kostkę. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Dusić na wolnym ogniu. Jeśli jest taka potrzeba dodać troszkę wody. Na koniec dodać pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego oraz przyprawy tj. cukier, pieprz młotkowany z kolendrą, paprykę wędzona mieloną i sól do smaku, a także kiełbaski. Dobrze jeszcze zagrzać i podawać. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek Papryka Pieczarki Pomidor

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Na ciepło Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować