Kebabczety wołowo-wieprzowe

4.49 (183 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciekawa odmiana tradycyjnych mielonych. Świetnie sprawdzą się podczas grillowania, podane z pieczonymi ziemniakami i polane sosem czosnkowym.

Składniki:

  • 50 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    pół papryki żółtej
    1 jajko
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    przyprawa do kebaba
    3 łyżki bułki tartej
    sól, pieprz
    patyczki do szaszłyków
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (183 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kebabczety wołowo-wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • składniki w misce 1. Mięso mielone przełóż do miseczki, wbij jajko, dodaj posiekaną cebulę, natkę pietruszki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Paprykę umyj, pozbaw gniazd nasiennych, drobniutko pokrój i razem z bułką tartą dodaj do reszty składników. Przypraw solą , pieprzem i przyprawą do kebaba. Wymieszaj na gładką masę.
  • mielone na patyku 2. Z masy mięsnej zwilżonymi dłońmi formuj podłużne kotleciki i nadziewaj na długie patyczki. Odstaw na godzinę do lodówki. Następnie grilluj lub kładź na patelnię grillową z rozgrzanym olejem i smaż przewracając co kilka minut. Podawaj np.z pieczonymi ziemniakami i ulubionymi warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować