Kasza perłowa z warzywami

0 (0 ocen)

  • 30 min

Łatwy, szybki i co najważniejsze zdrowy przepis, który może być jako główne danie lub dodatek do mięsa. Idealny na ciepłe dni, lekki i bardzo smaczny.

  • 30 min

Składniki:

  • - 250g kaszy perłowej
    - 1 śrenia cukinia
    - 1 czerwona papryka
    - 1 łyżka oliwy z oliwek
    - kilka listków świeżej bazylii
    -sól, pieprz, czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza perłowa z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa umyć, cukinię i paprykę pokroić w kostkę i ugotować we wrzątku.
    Kaszę perłową ugotować.
  • 2. Następnie warzywa wymieszać z kaszą i podsmażyć na wcześniej polaną oliwą z oliwek patelni.
  • 3. Dodać według uznania zmiażdżony czosnek, pieprz i sól.
    Udekorować listkami bazylii.

Porady

Można również dodać inne ulubione warzywa, np. fasolkę szparagową, pomidora, bakłażana, szpinak itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować