Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

  • wyświetlono: 61053 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Pieczone jabłka idealne na zimowe wieczory!

PaniMISIOWA
  • 45min

Składniki

1 jabłko
2 łyżeczki miodu
cynamon
2 łyżeczki żurawiny

Sposób przygotowania przepisu:

Pieczone jabłka z miodem i cynamonem

  • 1. Jabłko przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne oraz ogonki i układamy w naczyniu żaroodpornym. Do środka każdej połówki nakładamy miód, a następnie oprószamy cynamonem. Dodatkowo do zagłębienia po gnieździe nasiennym możemy nałożyć żurawinę lub inne bakalie. Pieczemy 40 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Pieczone jabłka podajemy na gorąco.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciesezonowe_przysmakipieczone jabłkakonkurs_żurawina

Komentarze

Podobne przepisy

Pieczone jabłka

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Pieczone jabłka z malinami, jagodami i miodem

Najlepiej smakują w zimowe wieczory,...

BANANY SMAŻONE Z MIODEM I CYNAMONEM

Dodane przez: zrobtosmacznie

BANANY SMAŻONE Z MIODEM I CYNAMONEM

Banany smażone w miodzie z nutą...

image-0gw19ik

Dodane przez: Di bloguje

Pomarańcze z miodem i cynamonem - deser marokański

Deser jest bardzo prosty, a do...

Bataty z miodem i cynamonem

Dodane przez: Goszka

Bataty z miodem i cynamonem

Bataty, mimo że ogólnie dostępne,...

Dodane przez: Konto nieaktywne

Jabłka pieczone z miodem

Jabłka warto jeść pod każdą postacią

Dodane przez: Juskas

Pieczone jabłka z cynamonem

Deser idealny dla tych, którzy...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE